Wednesday, December 30, 2015

Përditësim - Frëngjishtja


Për arsye teknike, shqiptimet e fjalorit të gjuhës frënge momentalisht nuk janë në funksion.

Sunday, December 27, 2015

YES BABY - Fjalori i anglishtes eshte online

         Fjalori anglisht shqip është ngritur online, dhe aktualisht ka mbi 10 mijë fjalë. Projekti i fjalorit anglisht dhe pse pritej të përfundonte në fund të muajit maj, është ngritur tani duke tejkaluar çdo

Tuesday, December 22, 2015

Përditësim - gjermanishtja


Fjalori i gjuhës gjermane tani po avancon në fazën e tretë të duke tij u pasuruar me lakimet e emrave të tij. Lakimet e fjalëve janë të rëndësishme pasi ju ndihmojnë t'i përdorni fjalët saktë në rasën e duhur.

Fjalor anglisht shqip


Pas ngritjes online të fjalorit të madh të gjuhës frënge, shqipopedia dëshiron t'ju njoftojë se kanë filluar punimet për fjalorin e gjuhës angleze.

Wednesday, December 16, 2015

Përditësim - Fjalor frëngjisht shqipPërshëndetje frankofonë dhe frankofilë,
Shqipopedia deshiron t'ju njoftojë se punimet për fjalorët e saj vazhdojnë dhe kësaj here bëhet fjalë për fjalorin e gjuhës frënge, i cili është përmirësuar dhe në të janë shtuar mbi

Sunday, December 13, 2015

Përditësim - Fjalori frëngjisht shqip


Shqipopedianë të dashur, më në fund fare fjalori frëngjisht shqip është online, urraaa...
Pas një punë të gjatë e rraskapitëse disa mujore, pas mjaft sfidash dhe peripecish të papritura dhe mjaft interesante që u hasën gjatë ngritjes të faqes online (e thënë ndryshe, qeshia mbi tortë mezi donte të qëndronte)  përfundimisht fjalori është gati dhe faza e tij e parë është kompletuar me sukses.

Thursday, December 10, 2015

Përditësim - Fjalori i gjuhës italiane


Edhe pse serveri po na e heq trurin dhe interneti është copë-copë... ne i lëmë justifikimet mënjanë dhe vazhdojmë punën, pasi sapo realizuam me sukses fazën e dytë të të projektit të fjalorit të gjuhës italiane.

Friday, December 4, 2015

Thursday, December 3, 2015

Përditësim - Frëngjishtja


Përshëndetje të gjithëve!!!
Lajme të mira vijnë nga shqipopèdia, fjalori i gjuhës frënge është tashmë i përfunduar dhe ky është një lajm fantastik sepse puna ishte vërtetë e gjatë dhe fjalori është mjaft i madh. Tani ajo që ngelet për t'u bërë është ngritja dhe mundësimi i tij online. Megjithatë do të ketë disa vonesa përsa i përket ngritjes së tij online pasi sapo

Tuesday, December 1, 2015

Përditësim - Fjalori i gjuhës franceze


Lajme të reja nga fronti i punës :) ! Fjalori i gjuhës frënge pritet të dalë shumë shpejt, mundësisht brenda javës. Po bëhet një punë kolosale përsa i përket këtij fjalori të shumëpritur.

Wednesday, November 25, 2015

Përditësim - Fjalori i gjuhës suedeze


Është ngritur online edhe fjalori i gjuhës suedeze.
Aktualisht ka 1400 fjalë dhe gradualisht do të shtohen si ilustrimet edhe shqiptimet. Nëse shikohet interesim në ngritje për këtë gjuhë (siç janë psh pëlqimet, shpërndarjet apo komentet në facebook, pasi kemi hapur edhe një faqe fansash për gjuhën suedeze) fjalori mund të pasurohet akoma më shumë.

Friday, November 20, 2015

Përditësim - Fjalori i gjuhës italiane


         Sot fjalori i gjuhës italiane bëri një përditësim të fuqishëm duke ngarkuar mbi 1400 ilustrime fjalësh, dhe duke arritur në mbi 4500 shqiptime. Kjo punë vërtet e madhe tashmë ka arritur të realizojë mbi 60% të shqiptimeve të fjalëve të fjalorit.

Softuerët e Shqipopedias

Softuerët e Shqipopedias

       Siç e dini të gjithë SHQIPOPEDIA është e specalizuar në krijimim e softuerëve në platformën me grafikë të bukur në FLASH. Më poshtë keni pesë aplikcione të cilët mund t'i shkarkoni falas:


Tuesday, November 17, 2015

Fjalor Suedisht Shqip


         Të rejat e fundit nga Shqipopedia flasin për krijimin e një fjalori suedisht shqip, i cili edhe pse nuk ishte parashikuar të hapej së shpejti, portali i tij tashmë është bërë gati, dhe mesa duket pret dritën jeshile për fillimet e punimeve. Nuk dihen më shumë informacione se kur, si, pse dhe për

Monday, November 16, 2015

Biopedia


           Një tjetër portal i rëndësishëm i shqipopedias, i cili ka gjashtë muaj që është online, është Enciklopedia e Bimëve dhe Kafshëve. Aktualisht vetëm me dy kategori Bota Bimore & Bota Shtazore (apo flora dhe fauna), kjo enciklopedi mjaft unike për vizitorin shqiptar ka ilustruar bimët dhe kafshët si dhe ka vendosur emrat e tyre në latinisht, si dhe sinonime të tyre.


Statistikat e Enciklopedisë janë:

Saturday, November 14, 2015

Përditësim - Fjalori i italishtes 14/11/15

Uh, sa u lodha o burrë i dheut...

fjalorin italisht shqip, sot u shtuan shqiptimet e 1300 fjalëve të reja.
Konkretisht tani në fjalorin e gjuhës italiane janë pajisur me shqiptime shkonjat
A, B, C, D, E dhe F. Duke çuar në total numrin e fjalëve me shqiptim në 3100

Përditësim - Fjalori i gjermanishtes 14/11/15
       Në fjalorin gjermanisht shqip, sot u shtuan fotografitë e shkronjës G. Aktualisht pjesa më e madhe e ilustrimeve është kompletuar, shkonjat të cilat akoma nuk kanë ilustrime janë M, H. Ndërsa Shkonja S është përfunduar pjesërisht.

Friday, November 13, 2015

Vizion drejt të ardhmes...

(letër qarkore/grupi për stafin)

           Përshëndetje, unë jam Shefi! Puna ime kryesore, përveç faktit se duhet të manaxhoj, bisedoj, lexoj, informohem, përkthej, telefonoj, përgjigjem, shkruaj, shënoj, skicoj, planifikoj,  etj etj është...
mendoooj
Duke punuar në një ide...

Wednesday, November 11, 2015

Fjalori greqisht shqip


Fjalori greqisht shqip është fjalori që pritet nga të gjithë, pasi një fjalor i tillë ka shumë interes dhe ka munguar për publikun (nxënës, studentë, studiues, mësues, emigrantë etj,). Ky fjalor mendohet të jetë rreth 10 mijë fjalë edhe pse idealja do të ishte të kapte të 30 mijtat. Megjithatë në këtë fjalor do të shtohen dhe shumë shqiptime që që e bën shumë më të lehtë lexim për personat me nivel fillestar, por edhe për ata që nuk janë duke mësuar greqisht në një ambjent ku flitet gjuha greke.

Fjalor frengjisht shqip


Shqipopedia aktualisht është në punim e sipër për ngritjen online të fjalori frëngjisht shqip. Ky fjalor ka për të qënë një fjalor shumë më i madh nga të tjerët. Kështu që, për shkak të numrit të madh të fjalëve, akoma nuk është vendosur nëse në ketë fjalor do të shtohen fotografi. (Të paktën për një të ardhme të afërt) Megjithatë ky fjalor ka për të plotësuar nevojat e shumë shqiptarëve që mësojnë frëngjisht por edhe për ata që tashmë dinë ngaqë fjalori i kalon të 15 mijë fjalët.

Fjalor italisht shqipProjekti i fjalorit të gjuhës italiane ishte projekti i radhës që shqipopedia ka ngritur online. Pasi edhe për gjuhën italiane ka shumë kërkesa, aq më tepër që gjuha italiane është një nga gjuhët më të njohura nga shqiptarët.

Arritjet dhe statistikat që ka fjalori italisht shqip:

Fjalor gjermanisht shqipProjekti i fjalorit të gjuhës gjermane ka kohë që ka filluar në fakt fillimisht u nis në një blog të vogël i cili pas 300 fjalëve, u braktis si ide pasi nuk ishte e mundur të krijohej një sajt me shumë postime në atë platformë. Pasi u mendua shumë dhe pasi u krijuan kushtet si nga si nga ana teknike dhe finaciare, SHQIPOPEDIA mendoi që të krijojë një subdomain.


Arritjet dhe statistikat që ka fjalori gjermanisht shqip

Disclaimer

Disclaimer - Mospranim Përgjegjësie


Përshëndetje!!!


Ky është blogu i shqipopedias në të cilin do shkruhen, mendimet, planet, arritjet, sygjerimet, planifikimet, projektet, afatet, ecuria e punës, analizat, opinionet, pikëpamjet, vërejtjet me pak fjalë (apo me shumë fjalë) e morët vesh për se bëhet fjalë.