Wednesday, November 11, 2015

Fjalor gjermanisht shqipProjekti i fjalorit të gjuhës gjermane ka kohë që ka filluar në fakt fillimisht u nis në një blog të vogël i cili pas 300 fjalëve, u braktis si ide pasi nuk ishte e mundur të krijohej një sajt me shumë postime në atë platformë. Pasi u mendua shumë dhe pasi u krijuan kushtet si nga si nga ana teknike dhe finaciare, SHQIPOPEDIA mendoi që të krijojë një subdomain.


Arritjet dhe statistikat që ka fjalori gjermanisht shqip

Data e ngritjes online të fjalorit është 16 mars 2015.

aktualisht janë:

5.174 lema (ose thënë ndyshe fjalë-tituj)
5.174 shqiptime fjalësh ku dhe shumica prej tyre janë nga folës gjermanë
4.400 ilustrime me fotografi, grafikë apo ilustrime
          (është mbaruar numri më i madh i fjalëve)

Një tjetër veçori unike e këtij fjalori janë edhe fjalët e përbashkëta që ekzistojnë nëpërmjet gjuhës shqipe edhe asaj gjermane. Nuk pretendojmë që të jenë të gjitha fjalët në këtë listë fjalësh mbi 2500 copë, por si dhe semantika e tyre mund të ndryshojë apo të ketë ndonjë ngjyrim ndryshe të fjalës.

Po punohet intensivisht të shtohen edhe lakimet e emrave të gjuhës gjermane si dhe ilustrimet që akoma nuk kanë mbaruar.

(megjithatë nëse vëreni ndonjë gabim, ju lutemi në na shkruani.. :) )

No comments:

Post a Comment