Sunday, January 8, 2023

10 vjetori

Historiku i Shqipopedias-20 shkurt 2005-
Shenjat e para që një projekt gjigand si Shqipopedia do lindte duken që në vitin 2005 ku fjalori ynë anglisht shqip publikohet tek një projekt i huaj dhe në total arriti mbi 25mijë shkarkime.

-8 janar 2013-
Më 8 janar 2013 (8 vite më vonë) Shqipopedia publikon postimin e parë një blog i cili kishte emrin fjalor dhe më pas u quajt Shqipopedia (Enciklopedia Shqiptare). Kjo është dita e parë që ku ky projekt merr formën e sotme.

-26 shtator 2013-
Krijohet faqja shqipopedia.com e cila më vitin tjetër transferohet tek shqipopedia.org  Faqja jonë fokusohet tek fjalorët, kurset e gjuhëve të huaja, enciklopedia,  kultura, tradita, etj.

-30 janar 2018- 
Me kalimin e vitete aktiviteti ynë nuk ka qënë konstant pasi stafi është minimal dhe punët e tjera jo-online nuk e lehtësojnë këtë gjë. Megjithatë për të qënë sa më aktivë dhe në lidhje me njëri-tjetrin u krijua Forumi Shqipopedia ku diskutojmë gjëra nga më të ndryshme.

-8 janar 2023- 
Shqipopedia sot mbush plot 10 vjet. Shumica e faqeve shqiptare mezi i kapin 10 vite online madje një numër i madh i tyre nuk rezistojnë as 5 vite. Në këto dhjetë vite Shqipopedia në total ka patur mbi 15milionë lexime dhe mbi 5milionë vizitorë. 

-8 janar 2038-  
Shqipopedia ka për të mbushur 25 vjet ose çerek shekulli ;) urojmë që të kapë 25 dhe pse jo 50 vite. Duke u bërë një nga faqet më të rëndësishme të sferës shqipe.